GÜÇ MERKEZİNİZİ KEŞFEDİN

Güç merkezi veya iskelet, göğüs kafesinin başından öndeki kalça eklemlerinin sonuna kadar ve oradan arka kalçaların içine kadar uzanan bölge olarak adlandırılabilir. Joseph Pilates vücudun fiziksel merkezini dikkate alarak bütün Pilates hareketlerinin yapılması gerekçesiyle güç merkezi üzerinde çok durdu. Birçok Pilates egzersizi, güç merkezinin dayanıklılığını korumak için tasarlanmıştır ve devamlı olarak yapılan egzersizlerde güç merkezini çalışır durumda tutma isteği vardır. Eğer güç merkezi gereğine uygun bir şekilde kullanılırsa, kollar ve ederken daha koordine edilmiş ve birbirine bağlı hale gelecek şekilde hareket edebilir.Bazı Pilates eğitmenleri ve dans, fitness ve rehabilitasyondaki bu disipline sahip birçok insan ayrıca bu bölgeye iskelet olarak bakıyor ve hareket sırasında aktivasyon ve konumlanma devamlılığını uygun bir şekilde iskeletin sabitliğini korumak istiyorlar. Çekirdek sabitliği kaval kemiğini ve omurgayı, kollar ve bacaklar veya bütün vücut boşlukta istenmeyen biçimsiz ve dengesiz hareketler sergilerken, istenilen pozisyona sokma becerisi olarak da öğretilebilir. Hareket ederken istediği pozisyonu yakalayamayan ve sırtı kamburlaşan veya kaval kemiğini aşırı derecede hareket ettiren birisi genellikle zayıf bir iskelete sahiptir veya zayıf iskelet sabitliği veya zayıf iskelet kontrolü gösteriyordur.

Pilates terminolojisinde, güç merkezi karından, sırttan ve kaval kemiğinden oluşur. Karın kasları ve aşağı spinal uzatıcı kaslar özellikle güç merkezi konseptinin anahtarını oluştururlar ve bu önceki bölümde çoktan bahsedildi. Ek olarak, güç merkezinin konsepti leğen kemiğini içerir ve genel olarak harekete etki eden özel kasları ve kaval kemiğinin sabitliğini içerir.

Her bir kalça kemiği (os coxae) sıkı bir şekilde kuyruk sokumun bir tarafına sakroiliyak girişlerinden bağlıdır. Bu kalça kemikleri ayrıca birbirine pubic symphsis adı verilen bir giriş ile de bağlıdır. Bu güçlü bağlantılar kalça kemiklerinin kuyruk sokumunun ve kuyruk sokumu kemiğinin arasına girerek bir bütün oluşturur ve bu pelvis kemeri olarak adlandırılır. Bu bölümden önce tanımlandığı gibi, her bir kalça kemiği aslında üç kemikten oluşur – ilium, iskiyum ve pubis. Bu kemiklerin her biri vücut hizasını tanımlamak için kullanılır.